Az elromlott merevlemez és a lelki fázisok

Az elromlott merevlemez és a lelki fázisok

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu

Furcsa hangok a merevlemezről, „hiba a késleltetett írás során” és hasonló Windows-hibaüzenetek… Majd berregés...

 Furcsa hangok a merevlemezről, „hiba a késleltetett írás során” és hasonló Windows-hibaüzenetek… Majd berregés, kattogás, végül egy kis piros LED villogása adja tudtunkra, hogy a lemezzel valami nincs rendben. A legrosszabb esetben már el sem érjük az adatokat. Lássuk, milyen lelki fázisokon megyünk keresztül.

Első fázis: tagadás
Nem létezik! Ezt a vinyót alig egy éve vettem, és különben is csúcs szuper Seagate/IBM/Maxtor (akármi). Megmondták a boltban is: ez a legjobb USB/IDE/SCSI merevlemez.

Ez csak valami szoftveres vagy meghajtó-probléma lesz, semmi komoly. Volt már ilyen – újraindítom a gépet és elmúlik.

Második fázis: düh
Hogy a fene enné meg a Seagate/IBM/Maxtor céget a részvényesekkel együtt! Minden fórumon és magazinban azt olvasom, hogy a legjobb és a legmegbízhatóbb, erre tessék! Hogyan képes egy cég életben maradni, miközben ilyen szemetet árul? Velem is mi történt? Miért nem készítettem mindenről biztonsági másolatot? Hogy lehetek olyan óvatlan, mint egy kezdő?

 

Harmadik fázis: alkudozás
Szóval… találtam az egyik fórumon ezt a jó kis szoftvert. Ha beteszem a beteg lemezt mint másodlagos meghajtót, akkor ezzel a programmal visszanyerhetem az adatok egy részét. De lehet, hogy inkább megpróbálom valamelyik adatmentő céget… azt hiszem mostanában már nem olyan drágák, mint régen…

Negyedik fázis: depresszió.
Az összes fotó az adriai nyaralásról… mind elveszett. És a szuper ritka Dave Grusin album, amit sehol nem lehet kapni, és nagy nehezen megtaláltam és letöltöttem… Ott volt a temp-downloads könyvtárban… Nem is beszélve az 50 GB-os zenei gyűjteményemről, amit… hány év alatt is szedtem össze? Persze megvan kiírva DVD-re, de az már régebbi verzió… Jézus! És a Dragon Age mentéseim! Meg a jó kis high-score listám a Bejeweledben… Mikor is archiváltam utoljára, és miket is? Ah…. Mindegy…

 

Ötödik fázis: beletörődés.
Nincs pótolhatatlan adat. A játékokat felrakom megint, a Dragon Age-et úgyis újból akartam kezdeni. Dave Grusin pedig valahol még mindig ott van a neten. Adria? Kit érdekel, elmegyünk megint! Nem is olyan rossz dolog néha új lappal kezdeni, úgyis tele volt már szemetelve az a merevlemez mindenfélével. Sőt, az árak jócskán leestek azóta, most sokkal jobb vinyót vehetek fele annyi pénzből!

[Forrás: gizmodo]

Hozzászólások