Alakítsa kedvére a Windows Aero felületét!

Alakítsa kedvére a Windows Aero felületét!

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu

A Windows 7 felültét kedvünkre színezhetjük, ha a jobb egérgombbal kattintunk az Asztalon, majd a Személyre szabás...

A Windows 7 felültét kedvünkre színezhetjük, ha a jobb egérgombbal kattintunk az Asztalon, majd a Személyre szabás menüpontot választjuk, és a megjelenő felületen az Ablak színe gombra kattintunk. Itt 16 előre definiált színsémából válogathatunk egy kattintással, ki- vagy bekapcsolva az átlátszóságot, állítva a színerősséget, sőt a Színkeverő megjelenítése opcióra kattintva, akár saját színkombinációkat is kikísérletezhetünk.

Hasonló lehetőséget tartalmaz maga a Windows 7 is

Ha valaki ennél is többet szeretne, annak érdemes kipróbálnia az AeroTuner névre hallgató apróságot, amely további opciókkal szolgál a Windows 7 Aero felületének tökéletes átszínezéséhez. Segítségével az Aeró néhány olyan tulajdonságát is megváltoztathatjuk, amelyekhez a rendszer saját felületén nem férünk hozzá.

De az AeroTuner kicsit testre szabhatóbb

A beállítások elvégzése közben minden módosítás hatásáról azonnali visszajelzést kapunk a program saját ablakán és a Tálcán, de ha megnyitunk tetszőleges alkalmazásokat (legegyszerűbb például a Számítógép ikonra kattintva az Intézőt), azok ablakain is rögtön ellenőrizhetjük, hogy mi lesz a változtatások hatása az aktív és inaktív ablakok esetén.
Biztos recept persze nincsen, mindenki szabadon próbálkozhat, hogy megtalálja-e a számára legmegfelelőbb konfigurációt.
A végeredményt a program a Registrybe menti, de természetesen bármikor újra módosíthatjuk a beállításokat, vagy használhatjuk a rendszer saját ablakmódosító lehetőségét is.

Telepíteni sem kell, csak kicsomagoljuk és használjuk

Az AeroTuner ingyenes, telepíteni nem kell, letöltés után csak kicsomagoljuk egy tetszőleges mappába, és futtatjuk az AeroTuner.exe alkalmazást.

Aki ennél látványosabban szeretné átalakítani a Windows 7 felületét, annak érdemes végignézni a Kapcsolódó anyagok részben összegyűjtött korábbi anyagainkat is, itt a cikk alatt.

Hozzászólások