Facebookozzunk kényelmesen az IE9-ben!

Facebookozzunk kényelmesen az IE9-ben!

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A kor divatjának megfelelően manapság már minden komoly böngésző tudása bővíthető, különféle plug-inek telepítésével.

A kor divatjának megfelelően manapság már minden komoly böngésző tudása bővíthető, különféle plug-inek telepítésével.  Az IE8 után az IE9 is képes erre, ráadásul a korábbi kiegészítőket is használhatjuk.
Az új böngésző nagyon “odafigyel” a plug-inekre, így például ha túlzásokba esnénk, és ezért lassulna az IE9 indulása, a program figyelmeztet minket, és lehetőséget ad a felesleges beépülők letiltására is.
No, de hogy egyáltalán legyen esélye lassulni az amúgy kellemes sebességgel működő IE-nek, először látogassunk el az kiegészítők letöltésére szolgáló oldalra, azaz ide.

Megosztás
A cél persze nem a lassítás, hanem az, hogy közösségi életünket még kényelmesebbé tegyük, erre pedig akad néhány remek kis modul itt.
Ha valamit szeretnénk megosztani a Facebookon, érdemes az alábbi kategóriában kutakodni. Itt jelenleg egy Facebook- és egy iWiW-megosztást egyszerűsítő plug-int találunk. A Felvétel az Internet Explorerbe gombra kattintva pár kattintással telepíthető bármelyik kiegészítő (értelemszerűen attól függően, melyik közösségi oldal érdekel minket).

Megosztás pár kattintással

Ettől kezdve - a Facebook kiegészítő esetében például - a helyi menüben a Minden gyorssegéd/Facebook megosztás menüponttal egy mozdulattal megoszthatjuk a kívánt anyagot, akkor is, ha magán az oldalon nincs erre lehetőség.

Keresés
Az IE9 címsorában már nemcsak URL címeket, hanem akár keresendő kifejezéseket is megadhatunk, így a program az alapértelmezett online keresőmotort használja, ha címként nem tud mit kezdeni a beírtakkal, illetve ki is választhatjuk a használandó keresőt.
Ez utóbbi lehetőséget bővíthetjük azonnali Facebook-kereséssel is, az alábbi plug-in telepítése után.

Megtehetjük alapértelmezettnek is, bár ez azért feleslegesnek tűnik, viszont egy kattintással elérhetjük, ha a címsorban a kifejezés beírása után a nagyító melletti lefelé mutató nyilacskára kattintunk, majd kiválasztjuk a megjelenő lista alatt a Facebook címkét mutató nagyítót. Így azonnal fotóval, logóval ellátott listát kapunk a Facebook-találatairól.

Mindent azonnal!
Végül még egy kényelmi megoldás az Internet Explorerhez: nem kell külön lapot sem nyitnunk ahhoz, hogy láthassuk a friss Facebook-üzeneteket és reagáljunk azokra.

A Facebook csak egy kattintásnyira

Elég a Facebook Web Slice plug-int telepítenünk, és ettől kezdve a Kedvencek sávban megjelenő gombbal azonnal elérhetjük - egy kis ablakban - a friss bejegyzéseket.

 

Saját webalkalmazás a Facebookból, extrákkal
Az Internet Explorer 9 újdonságainak bemutatásakor már említettük, hogy az új verzió képes a Windows 7-ben szinte teljesen saját alkalmazást varázsolni egy weboldalból.

Saját ablakban is használhatjuk a Facebookot

Az eljárás egyszerű: csak húzzuk le a címsorból a http://www.facebook.com URL címet a Windows 7 Tálcájára, és ettől kezdve az Internet Explorer 9 teljesen külön ablakot szentel a Facebooknak, ráadásul a gombok is átszíneződnek, a közösségi oldalnak megfelelő színvilágra, és láthatjuk előttük az oldal ikonját is. A Tálcán lévő gombnál pedig láthatjuk, hogy hány új üzenet érkezett a Facebookon.

A Tálcáról is elérhetünk így funkciókat

Az integráció egyébként még tovább fokozható, igaz, ez már nem a felhasználón, hanem az oldalak fejlesztőin múlik. A Facebook esetében a Tálcán lévő gombra a jobb egérgombbal klikkelve egy kattintással elérjük az oldal legfontosabb menüpontjait, szépen, kis ikonokkal szemléletesebbé tett menüből. Így ha az ablak éppen lekicsinyített állapotban van, ezzel a menüvel rögtön a Facebook azon részét nyithatjuk meg (Hírek, Üzenetek, Események, Ismerősök), amelyre éppen szükségünk van.

Hozzászólások