Ismét kormányzati oldalakat támad az Anonymous hackercsoport

Ismét kormányzati oldalakat támad az Anonymous hackercsoport

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A brit kormány több oldalát is támadás alá vette a Juliane Assange WikiLeaks-alapítóval szembeni szolidaritását kifejező Anonymous hackercsoport.

Az Egyesült Királyság Belügy-, valamint az Igazságügyi Minisztériumának honlapját is bedöntötte az Anonymous az OpFreeAssange névre keresztelt akció keretében. Az oldalakon semmilyen érzékeny információt nem tárolnak, így adatvesztésről szó sincs, csak arról, hogy a támadás ideje alatt lassabban töltődtek be, illetve rövid ideig elérhetetlenek voltak a minisztériumi honlapok - írja a Telegraph.

Az amerikai kormányzati iratokat kiszivárogtató WikiLeaks alapítója június 19. óta a számára diplomáciai menedéket nyújtó Ecuador londoni nagykövetségén tartózkodik.
Julian Assange
©
Az Egyesült Államok hétfőn visszautasította Assange vasárnapi kijelentését, miszerint Washington "boszorkányüldözést" folytat ellene és a WikiLeaks ellen. Victoria Nuland amerikai külügyi szóvivő szerint a Wikileaks alapítója pusztán "vagdalkozik".

A 41 éves ausztrál állampolgár Assange portálja becslések szerint csaknem 400 ezer amerikai diplomáciai iratot szerzett meg, és az elmúlt néhány évben ezek jelentős részét át is adta médiapartnereinek, súlyos károkat okozva az Egyesült Államoknak. A svéd hatóságok azonban nem emiatt, hanem szexuális bűncselekmények gyanújával körözik.