Német társkereső nyerte a magyar domainvitát

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Miután a német 50plus-Treff feltételes használatra megkapta a pluszklub.hu domaint, a Sanoma Media keresetet nyújtott be, melyben az igény elutasítását kérte.

A Sanoma által üzemeltetett, 50 év felettieknek szóló 50plusz.hu-val keverhető össze a kiadó szerint a pluszklub.hu domain, ezért támadta meg a domaint igénylő német cég regisztrációs kérelmét. A lapkiadó szerint a tárkereséssel foglalkozó 50plus-Treff GmbH domainre vonatkozó igénye rosszhiszemű, jogellenes és megtévesztő.

A német cég azzal védekezett, hogy a 2005-ben indított társkereső szolgáltatásuk több országban is piacvezető, itthoni megjelenésükkor pedig logikusnak tűnt 50plusz-Klub névre lefordítani az 50plus-Club bejegyzett védjegyüket.

Az ügyben eljáró Tanácsadó Testület végül a német cégnek adott igazat. A döntés indoklásában egyebek mellett az is szerepelt, hogy a felek tevékenysége (életmód illetve társkeresés) csak részben van fedésben, ezért tevékenységük inkább kiegészíti egymást, amely a megcélzott korosztály igényeinek jobb kiszolgálását jelentheti, és amely nem zárja ki a két piaci szereplő magyarországi eredményes működését.