Itt a Tetris kitalálójának új játéka

Itt a Tetris kitalálójának új játéka

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Alekszej Pazsitnov nevével kevesen találkozhattak, az általa kitalált Tetrist viszont nagyjából mindenki ismeri. Új játékát kifejezetten a mobilos felületet szem előtt tartva tervezte.

Míg a Tetris tulajdonképpen véletlenül, magyar közvetítéssel vált világszerte népszerűvé, Alekszej Pazsitnov legújabb alkotása mögött valószínűleg már a mobilos megjelenés pillanatában sikert lát kiadója. Gyorstesztünk alapján az elsőként iPhone-ra és iPadre elérhető, Marbly című játék valóban esélyes induló.

Az orosz programozó kifejezetten mobilos felületre fejlesztett játéka abból a szempontból hasonlít a Tetrisre, hogy egyszerű megtanulni, de nehéz a pályákat maximum pontosra teljesíteni. A pályára kirakott golyók egyetlen lehetőséget kapnak, egy lépésben kell mindet olyan helyre húzzuk, ahol három vagy több azonos színű golyót sikerül összehozni. A játék akkor ér véget, ha kiüresedik a pálya.

A Marbly ingyenesen letölthető az App Store-ból, illetve korábbi verziójában böngészőben is ingyen játszható. Valószínűsítjük, hogy később androidos készülékekre is elérhető lesz.