Bárki nevezhet, aki tanul: 1 millió forintért várják az érdekes alkalmazásokat

Bárki nevezhet, aki tanul: 1 millió forintért várják az érdekes alkalmazásokat

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az ország összes középiskolájából, főiskolájáról és egyeteméről várják a nevezéseket a BME alkalmazásfejlesztő-versenyére.

A BME Mobil Innovációs Központja idén is megrendezi az 1app alkalmazásfejlesztő versenyt, melyre, február 20-áig lehet jelentkezni, nevezni egy jól sikerült iOS, Android vagy Windows Phone alkalmazással. A verseny oldalán bárki küldhet be pályázatot, aki középiskolai tanulói vagy felsőoktatási hallgatói jogviszonnyal rendelkezik.

A szervezők hangsúlyozzák: nem egy hagyományos értelemben vett programozói versenyről van szó, ahol a versenyzők egy teremben a gépeik előtt ülve ugyanazt a feladatot oldják meg, hanem az otthon, előre elkészített alkalmazások, és rajtuk keresztül készítőik versengenek a milliós összdíjazású versenyen három (oktatás, játék, egyéb) kategóriában.

©

A versenyre benevezett alkalmazásokat februárban egy profi mobilalkalmazás-fejlesztőkből álló zsűri vizsgálja meg, akik többek között az alkalmazott megoldások, az appok által nyújtott felhasználói élmény, a programkód és a kidolgozás minősége alapján pontozzák a beérkezett alkalmazásokat.

A Központ hosszú távú célja tehetséges fejlesztők felfedezése, kinevelése, és egy Magyarországon meghatározó alkalmazásfejlesztői közösség szervezése, ahol a fejlesztők egymástól tanulva, egymást segítve dolgoznak és fejlesztenek világszínvonalú, innovatív alkalmazásokat.