Csak nehogy ott ragadjon: retró játékok kimeríthetetlen tárháza

Csak nehogy ott ragadjon: retró játékok kimeríthetetlen tárháza

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha nosztalgiázni támad kedvünk a mai szemkápráztató játékok világában, érdemes felkeresni az alábbi oldalt, csak azután nehogy ott ragadjunk.

Emlékeznek még a 8 bites klasszikus játékokra? Ha igen, akkor azért, ha viszont nem ismertek ilyeneket, akkor azért érdemes felkeresni a 8bbit oldalt, ahol retró NES játékok elképesztő kínálatával találkozhatnak.

Konkrét játékcím alapján is kereshetünk, vagy egyszerűen csak találomra választunk az ábécérendbe szedett játékokból – nem lesz olyan játék, amelyet ne találnánk meg itt. További segítség a választáshoz, hogy a játékoknál értékelést is láthatunk, így a gyengébbekkel akár ne is foglalkozzunk, bár azért az értékelés elég szubjektív.

©

Ha valamelyik nézőképre kattintunk, egy új oldal tűnik fel, amelyben segítséget kapunk a játék vezérléséhez, majd a Play the game gombra kattintva már bele is vethetjük magunkat a 8 bites világba. Természetesen a játék hangjai is a régi időket idézik. A játékokat teljes képernyőn is játszhatjuk, megoszthatjuk, kedvenceink közé tehetjük, sőt még kommentet is írhatunk hozzá.

Az oldalt ingyen és bármiféle regisztráció nélkül használhatjuk, azonban ha regisztrálunk, akkor bármikor elmenthetjük a játékállást, és később onnan folytathatjuk.