Nincs több kérdés: minden kiszivárgott a Samsung Galaxy Note 5-ről

Nincs több kérdés: minden kiszivárgott a Samsung Galaxy Note 5-ről

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kevesebb mint két hét múlva a Samsung lerántja a leplet a két új zászlóshajójáról, de már csak az egyikkel okozhat némi meglepetést.

Alig egy hét telt el azóta, hogy sok jó minőségű fotó került ki a netre a Samsung egyik új üdvöskéjéről, a Galaxy Note 5-ről. Akik úgy gondolták, hogy az augusztus 13-i bemutatóig már nem lehet hová fokozni a dolgot, azoknak jelentjük: tévedtek. Most nemcsak a Note5 és az S6 edge+ hivatalos sajtófotója lett publikus, hanem előbbi pontos specifikációja is.

Az eddig már többször is igaznak bizonyult információkat megszellőztető Evan Blass által, Twitteren közzétett, termékfotónak tekinthető renderelt képből jól látszik, a dél-koreai gyártó a tavaszi Galaxy S6 edge után ismét gyönyörű készülékeket készített.

©

A Galaxy Note 5 várható teljesítményéről korábban több információ is napvilágot látott – például, hogy nagy kapacitású akkumulátort és USB-C típusú portot kap –, a jelek szerint pedig az állítások igazak voltak. Ha hihetünk Blassnek, akkor a készülék 5,7 colos kijelzője 2560x1440-es felbontást kap, a készülék belsejében pedig az Exynos 7420-as processzor mellett 4 GB RAM és 32 GB belső memória lesz. A hátoldali kamera megkapja a 16 megapixelt, míg a szelfikamera 5 megapixeles lesz. A készüléken az Android operációs rendszer 5.1.1 Lollipop verziója fut majd.

Külön érdekesség, hogy Blass szerint a Galaxy Note 5-ben nem lesz microSD kártyás bővítési lehetőség. Sok kérdés ezek alapján a Note5-tel kapcsolatban már nincs, talán csak az, mennyire fog tetszeni a két új készülék a vásárlóknak. Az viszont biztos, hogy a Samsungot most még a szokásosnál is jobban izgatja a kérdés, tekintve, hogy két komoly hírügynökség által is megerősített hírek szerint nem igazán fogy a Galaxy S6. Annyira, hogy le is kellett árazni őket.