Indul a totális háború: nekimegy az Iszlám Államnak az Anonymous

Indul a totális háború: nekimegy az Iszlám Államnak az Anonymous

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Totális háborút hirdetett az Iszlám Állammal szemben az Anonymous hackercsoport a múlt heti párizsi terrortámadás-sorozat után.

Az eddigi legnagyobb internetes hadműveletet ígéri az Anonymous abban a francia nyelvű videóban, ami már több mint 800 ezer megtekintésnél jár a YouTube-on. A hackercsoport ismert jelképének számító Guy Fawkes-maszkot viselő férfi a videóban azt mondja: a francia emberek erősebbek, mint a terroristák, és a párizsi ügyből csak még erősebben jöttek ki. „Az Anonymous világ minden táján jelen lévő tagjai le fognak vadászni titeket. Elindítjuk az eddigi legnagyobb hadműveletünket ellenetek” – ígérik.

Az Anonymous már korábban is ígérte: nem csak látványakciókat hajtanak végre, hanem minden eszközzel megpróbálják tompítani az Iszlám Állam online propagandagépezetét, ami egyébként a legfontosabb eszközük az új tagok toborzásában.

Foreign Policy gyűjtése szerint a hackercsoport tagjai eddig 149 Iszlám Államhoz köthető honlapot tettek elérhetetlenné, 101 ezer Twitter-fiókot jelentettek és 5900 propagandavideót töröltettek. Mindez természetesen nem számolja fel a terrorszervezetet, de hozzájárul ahhoz, hogy valamivel nehezebben terjedjenek a szélsőséges iszlamista nézetek.

A kibertámadásokban jártas Anonymous-tagok jó eséllyel amellett sem mennek majd el szó nélkül, hogy kiderült, milyen rendszeren keresztül tartják a kapcsolatot az Iszlám Állam terroristái.

Ha értesülni szeretne az ügy fejleményeiről, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.