PS4K: még ősszel jön az új PlayStation

PS4K: még ősszel jön az új PlayStation

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Látványosan feltuningolt verziót ad ki PlayStation 4 konzoljából a Sony. Az új gépre a virtuális valóság minél hatásosabb tálalásához van szükség.

Még a PlayStation VR szemüveg októberi megjelenése előtt új konzolt jelent be a Sony – értesült a Wall Street Journal. Az UltraHD/4K felbontású játékokat ígérő gép azoknak készül, akik hajlandók némi pénzt kiadni a látványosabb játékmenetért, így például a high-end virtuálisvalóság-élményért.

A beszámoló szerint a PS4K néven futó gépre kiadott újabb játékok a sima PlayStation 4-en is futnak majd – nem kell tehát az új játékokhoz feltétlenül megvásárolni az új konzolt –, de továbbra is “csak” Full HD minőségben.

©

Azt egyelőre nem tudni, hogy a PS4K mennyibe kerül majd. Előfordulhat, hogy drágább lesz, mint most a PS4, de az is, hogy a 4K-s masina megkapja a jelenlegi konzol árát, a sima PS4 árcéduláját pedig barátságosabbá teszik.

A PlayStation 4 a jelenlegi generáció messze legsikeresebb konzolja. A PS4-eladások a 40 milliót közelítik, miközben az Xbox One alig került 20 millió fölé, a Nintendo Wii U-ja pedig lényegében már kiesett a versenyből.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.