Igazán rákattinthatna Donald Trump is erre a Google-oldalra, az emberiség hálás lenne érte

Igazán rákattinthatna Donald Trump is erre a Google-oldalra, az emberiség hálás lenne érte

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Papós Tamás
Tetszett a cikk?

A leendő amerikai elnök szerint a globális felmelegedés humbug, pedig csak szeretett hazájára kellene ránéznie egy Google-térképen, hogy változzon a véleménye.

Felmerül a kérdés: tényleg meg kell barátkoznunk a gondolattal, hogy a nyugati világ leendő legbefolyásosabb vezetője, Donald Trump szerint a globális felmelegedés humbug? Sokan nem akarnak beletörődni, hiszen az igenis létező jelenség nem a Földet, hanem az emberiséget veszélyezteti.

Épp ezért hívják fel egyes fórumokon a figyelmet, hogy a leendő amerikai elnöknek igazából csak a Google Timelapse térképre kellene ránéznie, és azon belül sem kell elhagynia az Egyesült Államokat, szeretett hazájában is rá tudna csodálkozni dolgokra, hogy változzon a véleménye.

Vegyük például a Nebraska államban található McConaughy víztározót, amelynek kiszáradása egyre komolyabb gondot okoz az aszályokkal küzdő farmerek számára. A Google különleges térképén is látszik ez, hiszen ez a szolgáltatás pont erre való: megmutatja, hogy egy adott hely 1984 és 2016 között milyen változásokon ment keresztül. Itt például fogy a víz, nem is kicsit.

Alaszkában sem jobb a helyzet. Ez a terület az Északi-sark látványos és az Antarktisz elég feltűnő problémái miatt háttérbe is szorul, pedig csak rá kell nézni a felvételre, amely a gleccserek gyors visszahúzódását mutatja az elmúlt három évtizedből.

Ide kattintva lehet nézegetni, hogy a világ bármely táján milyen változások történtek – érdemes.