Teljesen új, összelegózható díjcsomagokat vezetett be a Telekom

Teljesen új, összelegózható díjcsomagokat vezetett be a Telekom

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Gyökeresen átalakította mobilos portfólióját a Magyar Telekom, az eddigi, kötött díjcsomagoknál rugalmasabb, személyre szabható tarifarendszert vezettek be. Ezzel párhuzamosan megszüntetik az eddigi díjcsomagokat.

A Telenor két éve hangos kampánnyal vezette be MyTariff nevű moduláris díjcsomagrendszerét, ami csak annyira bizonyult sikeresnek, hogy tavaly ősszel meg is szabadultak a kissé bonyolult tarifaportfóliótól. A Magyar Telekomnál viszont úgy gondolták, hogy a Telenorénál jóval áramvonalasabb formában érdemes bevezetniük az összelegózható díjcsomagokat.

A Telekom ügyfelei mától maguk állíthatják össze a csomagjukat az alapján, hogy mennyit szeretnének telefonálni, illetve mobilinternezetni. Ehhez a négy különböző hangcsomag mellé a rendelkezésre álló öt adatcsomagból választhatnak, így áll össze egyedi díjcsomagjuk.

A legkisebb hangcsomag 80 egységnyi percet és SMS-t tartalmaz, a legnagyobb pedig korlátlan beszélgetést és SMS-t. A csomagban foglalt keret felhasználását követően egységesen 35 forint a perc- és sms-díj minden új díjcsomagban. Ami az adatcsomagokat illeti, az ügyfelek 400 MB és 30 GB havi közötti adatmennyiségek közül választhatnak, ha pedig elfogy a havi adatkeret, az ExtraNet opció igénybevételével még ezen felül is további gigabájtokhoz juthatnak.

©

Habár ez csak néhány hónapig különleges, nyáron ugyanis törvényileg szüntetik meg az EU-n belüli roamingot, de jó hír, hogy az új csomagokkal már most pluszdíj fizetése nélkül lehet mobilozni: a hanghívás, az sms-küldés és az internetezés is a normál, “itthoni” keret kontójára megy, bárhol az Unióban.

A szolgáltató Általános Szerződési Feltételeiből kiderül, hogy a korábbi, Next díjcsomagokat 2017. május 1-jével lezárják. Megrendelésükre akkortól nem lesz lehetőség, illetve online már most sem lehet kérni őket. Az ügyfelek a hűségidejük lejártakor az új portfólióból kötelezően választhatnak.

Ha máskor is tudni szeretne az új mobilos díjcsomagokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.