Felfüggesztette a Magyar Telekom olcsó díjcsomagját az NMHH, nagy trükkel oldotta meg a szolgáltató

Felfüggesztette a Magyar Telekom olcsó díjcsomagját az NMHH, nagy trükkel oldotta meg a szolgáltató

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Alig két héttel a Magyar Telekom új márkájának bevezetése után a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) ideiglenes intézkedéssel megtiltotta a Flip fapados csomagajánlatának értékesítését. A szolgáltató egyetlen számjegy átírásával azonnal kihúzta a szőnyeget a hatóság alól.

A Magyar Telekom május 16-án elindított Flipet almárkája igazából egy fapados csomagajánlat: a szolgáltató saját hálózatán egy új néven kínál egy fapados (tehát olcsó, de nem nagyon variálható) csomagot, benne vezetékes internettel, tévével és telefonnal. Az NMHH szerint a bevezetéskor elkövettek egy hibát. A hatóság úgy látja, hogy a Magyar Telekom még 30 nappal a bevezetés előtt köteles lett volna az előre meghatározott nagykereskedelmi árakon más szolgáltatóknak is felajánlani hasonló konstrukciót, hogy azoknak az előfizetőknek is elérhető legyen a Flip 3/Otthon néven kínálthoz hasonló csomag, akik a Telekom flipes hálózatán kívül élnek.

Az ilyen szabályozás akkor jön képbe, amikor egy jelentős piaci erejűnek tartott szolgáltató – márpedig a Flipet csak egyik márkajaként kezelő Magyar Telekom kétségtelenül az – olyan internetes csomagot vezet be, amilyen korábban nem volt. A Flipben éppen egy ilyen volt: a csomagajánlat egy 100 Mbit/s sebességű netszolgáltatást tartalmazott. A vállalat tehát az NMHH múlt pénteki megkeresése után fogta magát, és átírták a középső számjegyet. A 120 Mbit/s sebességű netelőfizetésnél pedig máris kihúzták a hatósági határozat méregfogát, ugyanis 120 Mbit/s sebességű csomagja már eddig is volt a cégnek (Telekom Netmánia XXL), így aztán a flipes ajánlat nem számít "a korábbiaktól lényegesen eltérő internetes díjcsomagnak", tehát nem vonatkozik rá a fenti, 30 napos, másnak felajánlós szabály.

Az új Flip díjcsomag neve Otthon+, ezt lényegében zavartalanul kínálhatja tovább a szolgáltató, és az eddigi flipes előfizetéseket is erre módosították. Az NMHH közlése szerint azért megvizsgálják ezt a csomagajánlatot is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.