Változik a YouTube app, és ennek ön is örülhet

Változik a YouTube app, és ennek ön is örülhet

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A lehető legjobban szeretné megosztani a videókat a YouTube, ezért új tulajdonsággal ruházza fel videós appját.

Számos különféle méretű mobileszköz létezik, a kijelzők képaránya is egyre változatosabb, azaz nem mindenki nézi/nézheti ugyanolyan méretben, pozícióban a videókat. A megfelelő felhasználói élmény biztosítása így igazi kihívás egy olyan szolgáltatás számára, amely videók megosztását teszi lehetővé, ezek közül is a legnagyobb, a YouTube számára.

A YouTube vezérigazgatója állítja, az a küldetésük, hogy a lehető legjobb minőségben mutassák meg a videókat, függetlenül attól, hogy milyen formában vették fel azokat és milyen eszközön nézik vissza. Éppen ezért a YouTube app következő (néhány héten belül megjelenő) frissítése majd lehetővé teszi, hogy a videók dinamikusan alkalmazkodjanak ahhoz a kijelzőhöz, amelyen a klipet nézik.

©

A bejelentést tartalmazó blogból egyébként az is kiderül, hogy meg fognak szaporodni a VR-tartalmak a videómegosztón, amelyet egyébként havonta több mint másfél milliárd bejelentkezett felhasználó keres fel, és akkor azokról még nem is szóltunk, akik csak úgy, bejelentkezés nélkül néznek videókat.