Tim Cook elszólt valamit az Apple eredményeinek ismertetésekor

Tim Cook elszólt valamit az Apple eredményeinek ismertetésekor

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Közzétette naptár szerinti második (saját logikája szerint harmadik) negyedéves eredményeit az Apple, és az előrejelzésekből egyértelműen kiderült valami.

Jó negyedévet zárt az Apple, és bár bevételben a Samsung immár másodszor is megelőzte, a 49 milliárd dolláros bevétel igazán remek egy olyan időszakban, ami közismerten nem kedvez az iPhone-eladásoknak. A felhasználók ilyenkor ugyanis kivárnak, mivel egyre jobban közelednek már az éves új iPhone-ok. Idén viszont jól mennek az iPadek (9,95 millióról 11,42 millióra nőtt az eladott tabletek száma, és a növekedés elsősorban az új ipad Prónak köszönhető) és a Macek (4,25 millióról 4,29 millióra), talán erre is utalt Tim Cook, amikor azt mondta a Wall Street Journalnak, hogy egy sor fejlesztésük most hozza meg a gyümölcsét.

Az igazán érdekes viszont az a megjegyzése volt, amelyik egyfajta válasz a soron következő iPhone-ok gyakran emlegetett késlekedésére. Cook ugyanis a harmadik negyedévre (ami szeptember 30-cal zárul) jóval több bevételt vár a második negyedévinél. Ez viszont csak úgy érhető el, ha még szeptember elején megjelennek az új iPhone-ok, köztük a jubileumi is, az iPadek és Macek ugyanis nem tudnak ennyi plusz pénzt hozni. Ez azt jelenti, hogy a korábbi híresztelésekkel ellenetétben, ha gondaban is vannak jelenleg a fejlesztők, végül mégsem fog csúszni az új iPhone megjelenése.