Kiszivárgott: ezek a mobilok kaphatják meg idén a Qualcomm legerősebb processzorát

Kiszivárgott: ezek a mobilok kaphatják meg idén a Qualcomm legerősebb processzorát

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szinte az összes idén érkező androidos csúcsmobilba bekerül a Snapdragon 845-ös processzor, bár a kiszivárgott információt egyelőre csak pletykaként érdemes kezelni.

Nagyjából egy hónappal ezelőtt, 2017 decemberében rántotta le a leplet a Qualcomm az eddigi legerősebb processzoráról, a régóta várt Snapdragon 845-ről. A chipkészlet 30 százalékkal lett gyorsabb, mint a Snapdragon 835-ös, az Adreno 630-as grafikus processzor pedig a grafikus megjelenítést gyorsította fel ugyanennyivel.

Azt már korábban is sejteni lehetett, hogy az első mobil, amelyik megkapja, a Samsung hamarosan debütáló Galaxy S9 és S9 Plus készüléke lehet, nemrég azonban a kínai Weibón keresztül kiszivárgott egy lista, ami nemcsak azt mutatja meg, hogy melyik mobilokba pakolják majd be a Qualcomm újdonságát, de az is, pontosan mikor mutatják be ezeket a készülékeket. Az információkat egyelőre egyetlen cég sem erősítette meg, így érdemes pletykaként kezelni.

A kiszivárgott információk alapján februárban, a barcelonai Mobile World Congressen mutatják majd be a Samsung Galaxy S9 és S9 Plust is, mellette pedig az LG G7 és G7 Plus készüléke kaphatja meg a Sanpdragon 845-öt. Ez utóbbi azért is érdekes, mert az LG a G6-ba nem a Snapdragon 835-öt, hanem az általuk optimalizált 821-et pakolta.

Áprilisban a Xiaomi Mi7, májusban a HTC U12, júniusban pedig a OnePlus 6 debütál majd a chipkészlettel. Ez utóbbi hónapban csatlakozik a táborhoz a ZTE Nubia Z18 és a Sony Xperia XZ Pro-A is.

©

Augusztusban a tavalyi nagy visszatérő, a Nokia is beszáll a ringbe, a cég a Nokia 10-nek adhatja a Qualcomm processzorát. A kiszivárgott anyag egy hónappal későbbre ígéri a Samsung Galaxy Note 9, a Xiaomi Mi Mix 3 és az LG V40 készülékeket. Ezek minden bizonnyal a berlini IFA szakkiállátáson debütálnak majd.

Az év utolsó hónapjai sem telnek majd el eseménytelenül: októberben a Google Pixel 3 és a Pixel 3 XL, egy újabb ZTE Nubia, a Sony Xperia XZ2 és HTC U12 Plus mutatkoznak majd be, míg novemberre a Moto Z, decemberre pedig a OnePlus 6T marad.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.