Ez lesz a következő nagy dobása az iPhone után? Valósághű képeken az Apple-féle csodaszemüveg

Ez lesz a következő nagy dobása az iPhone után? Valósághű képeken az Apple-féle csodaszemüveg

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Apple Glass – a hírek szerint így nevezik a titkon fejlesztett AR-szemüveget, amelyen hosszú ideje dolgoznak már az almás vállalat főhadiszállásán. A különféle értesülések alapján koncepcióképeket készítő grafikus, Martin Hajek – csakúgy, mint a korábbi iPhone-modelleket – az állítólagos szemüveget is formába öntötte. Vajon tényleg így fest majd a következő Apple-termék?

Egyre több helyről hallani, hogy saját, kiterjesztett valóságot használó szemüveg fejlesztésébe fogtak az Apple cupertinói bázisán, amely a témával foglalkozó iparági elemzők szerint akár az iPhone-nál is nagyobbat szólhat: az iDropNews információi alapján a készülék önállóan, a gyártó más készülékeitől függetlenül is működik majd.

Szintúgy meg nem erősített hír, hogy a gyártását végző csapat egy, az iOS alapjain nyugvó, de attól némileg eltérő operációs rendszert fejlesztett hozzá, rOS néven. A készülékre állítólag alkalmazásokat is lehet majd telepíteni (az App Store-ban egy erre a célra kialakított szekcióban lehet majd hozzáférni a kompatibilis appokhoz), és nem nélkülözi majd a kor igényeinek számító elvárások fontosabbikát, a vezeték nélküli töltést sem.

Az azonban talán egy fokkal érdekesebbnek tűnő kérdéskört szül, hogy vajon milyen lesz maga a szemüveg, ha egyszer tényleg elkészül? A pletykák és értesülések alapján dolgozó, de a valósághoz gyakran közel álló koncepciókat készítő dizájner most sem tétovázott, megtervezte a szemüveg szerinte legvalószínűbb küllemét.

©
©

Martin Hajek munkája persze elsősorban a képzelet szüleménye, így egyáltalán nem biztos, hogy az új Apple-termék valóban ebben a formában kerül majd kereskedelmi forgalomba. A képek mindenesetre szemet gyönyörködtetőek, tényleg olyan, mintha egy dobozból kicsomagolt példányt látnánk a felvételeken.

©
©

A várhatóan Apple Glass néven debütáló újdonság megjelenés ideje, csakúgy, mint a pontos specifikációk listája, még most sem ismert. Bizonyos források úgy számolnak, hogy 2020-nál hamarabb biztosan nem lesz kapható. A használhatóságára vonatkozó lehetőségeket illetően viszont még több a pontatlanság: egyesek szerint a telefonról érkező értesítések nyomon követése mellett a környezetből származó információk megjelenítésére lesz alkalmas, de az is lehet, hogy csupán egyszerű kiegészítőként tekint rá az Apple.

Ha értesülni szeretne az Apple újdonságairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.