Ha ezt a figyelmeztetést dobja fel a Gmail, tovább ne kattintson

Ha ezt a figyelmeztetést dobja fel a Gmail, tovább ne kattintson

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

A Gmail felületének teljes megújításával megváltoztak a levelezőrendszerben felbukkanó figyelmeztetések is.

Néhány hete élesítette a Google az új Gmailt, ami funkcionális változások mellett teljesen új felületet is hozott. (Ha ön még mindig a régit látja, itt bekapcsolhatja magának.) A letisztultabb megjelenés, úgy tűnik, a korábbinál hangsúlyosabban megjelenő figyelmeztetéseket is hozott. A gyanús e-maileket például az alábbi módon jelölik – nem lehet nem észrevenni, hogy valami nem stimmel a levéllel.

©

Ez a figyelmeztetés akkor jelenik meg, ha egy feladó címe né[email protected] formátumú, de a Google nem tudja ellenőrizni, hogy az e-mail tényleg az adott Gmail-fióktól érkezett-e. A Google szerint ez akkor fordulhat elő, ha a feladó:

Ha nem biztos abban, hogy az üzenetet a feladóként megjelenő Gmail-cím küldte, akkor bár nyugodtan elolvashatja a levelet, de semmiképpen ne kattintson a benne lévő – jó eséllyel veszélyes weboldalakra mutató – linkekre, ne válaszoljon az e-mailre és főleg ne adja meg semmilyen személyes adatát. Helyette a figyelmeztető üzenetben kattintson az Adathalászat bejelentése lehetőségre.

Van még néhány fontos dolog, ha biztonságban akarja tudni leveleit. Íme 5 dolog, amire azonnal szokjon rá, ha nem szeretné, hogy feltörjék a Facebookját vagy Gmailjét.

Ha máskor is tudni szeretne a Gmail újításairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.