Szürreális fotót küldött haza a Juno űrszonda a Jupiterről – mutatjuk nagyban is

Szürreális fotót küldött haza a Juno űrszonda a Jupiterről – mutatjuk nagyban is

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Juno űrszonda által megörökített újabb, páratlan felvétel láttán továbbra is nehéz nem azt hinni, hogy a Jupiter felszíne valójában egy szürreális festmény.

Jó ideje már, hogy a NASA útnak indította Juno nevű űrszondáját, amelyet kifejezetten a Jupiter feltérképezése céljából bocsátottak fel, és hogy az általa rögzített felvételekkel segítsen a kutatóknak minél több információhoz jutni az óriásbolygóval kapcsolatban.

A szonda mostanában nem igazán hallatott magáról, de ez nem jelenti azt, hogy közben ne készített volna újabb, elképesztő fotókat a planéta körüli „csatangolása” során. Most ráadásul a múltkorihoz nagyon hasonló jelenetet sikerült rögzítenie, amely miatt, illetve amely láttán ismét fel kell tennünk magunkban a kérdést: mi van, ha a bolygó voltaképp csak egy lebegő óriásfestmény? Mindez persze nem igaz, de a látottak alapján nehéz mást elképzelni. Mutatjuk az újabb, nem kevésbé ámulatba ejtő fotót (ha a nagyobb változatra kíváncsi, vagy lementené magának háttérképnek, ide kattintson):

©

A NASA közlése szerint a képet április 1-jén, a bolygó északi félteke felhői felett mintegy 12 326 kilométeres magasságban, az 50,2 szélességi foknál örökítette meg a szonda, hazai idő szerint délután fél 1-kor.

A Juno egyébként vészesen közelít eredeti küldetésében meghatározott hétéves ütemtervéhez, melyből már több mint hat év letelt. Bár erre vonatkozóan még semmit nem közölt az űrhivatal, több mint valószínű, hogy hosszabbítanak, így a Juno is „új életet” és éveket kap majd, ezáltal pedig lehetőséget arra, hogy újabb, ehhez hasonló felvételekkel kápráztassa el a szakembereket és a kutatás megfigyelőit.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.