Saját közösségi oldalban gondolkoznak Trumpék

Saját közösségi oldalban gondolkoznak Trumpék

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A napokban az elnök újabb kirohanást intézett a közösségi oldalak és a Google ellen, mert szerinte elfogultak a konzervatív táborral szemben.

Egyre többször akad ki a közösségi oldalakra Donald Trump. Az amerikai elnök legutóbb azt állította, hogy az olyan techóriások, mint a Facebook, a Twitter vagy a Google elfogultak a konzervatív pártokkal szemben akkor, amikor a tartalmak szűréséről van szó, így gyakorlatilag elhallgattatják a nekik nem tetsző hangokat. Trump kampánya során ugyan nagyban támaszkodott ezekre az elfogult közösségi oldalakra, most mégis úgy tűnik, betelt nála a pohár: az Axios washingtoni forrásai szerint a következő lépés akár az is lehet, hogy az elnök létrehozza a saját közösségi oldalát.

Az Axios szerint Trump számára egyre fontosabb, hogy a közösségi oldalak hogyan szűrik a megosztott tartalmakat. A kérdés már-már akkora jelentőségűvé válik, mint a fegyverviselés vagy a bevándorlás kérdése.

A jobboldali közösségi oldal hasonlóképpen jöhet létre, mint ahogyan Trump támogatói elkezdtek hazugsággal vádolni egyes médiumokat, közben pedig felépítették saját hírfelületeiket. Erről beszélt a lapnak korábban az elnök fia, Donald Trump Jr. is, aki szerint ha egyszer létrejönne egy ilyen felület, apja nyilván arra biztatná követőit, hogy váltsanak. Trump Jr. szerint viszont a legjobb megoldás az lenne, ha nem az elnök közvetlen köre, hanem a Szilícium-völgy konzervatívjai hoznák létre az új felületet, és aztán a kormányzat segítene a népszerűsítésben.

A republikánusok körében már régóta téma, hogy szabályozni kellene a techcégeket, a kongresszus pedig éppen a jövő héten fogja meghallgatni a Facebookot, a Google-t és a Twittert.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások