A Panasonic megcsinálta minden irodai dolgozó (és főnök) álomkütyüjét

A Panasonic megcsinálta minden irodai dolgozó (és főnök) álomkütyüjét

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Wear Space nevű eszköz egy embereknek kifejlesztett szemellenző, ami zajszűrős fejhallgatót is kapott, így szűrve ki a zavaró kollégákat.

Aki dolgozott már irodában, az pontosan tudja, mennyire zavaró tud lenni, amikor próbál a munkájára koncentrálni, de a kávézó-beszélgető munkatársak elterelik a figyelmét. Márpedig ez képes jelentős mértékben visszavetni a hatékonyságot, miközben a határidő az továbbra is határidő marad. A Panasonic erre a helyzetre talált ki egy megoldást, ami egyrészt működhet, másrészt némi áthallással egy sci-fiben is megállná a helyét.

©

A Wear Space egy szemellenző, amit a fejünkre feltéve képes jelentős mértékben, nagyjából 60 százalékkal csökkenteni a látószöget. A készülékben egy Bluetooth fejhallgató is helyet kapott, amelyet zajszűrő funkcióval láttak el, így nemcsak a zavaró képeket, de a hangokat is ki tudja szűrni. És ez teszi igazán sci-fibe illővé, vagy épp minden főnök álmává a készüléket. A Wear Space USB-n keresztül tölthető, az akkumulátora nagyjából 20 órányi használatra elegendő energiát tud tárolni. Ennél remélhetőleg azért mindenkinek rövidebb a munkanapja.

©

A Panasonics Future of Life nevű dizájnlaborja által készített eszköz egyelőre csupán prototípus, ám a GreenFound nevű oldalon (ami lényegében a japán Kickstarter) már elkezdtek pénzt gyűjteni az eszközre. A projekt kitűzött célja a 15 millió japán yen (kb. 37 millió forint), ebből eddig 8,4 millió yen (kb. 20,8 millió forint) gyűlt össze. A The Verge fordítása szerint az oldalon azt írják a készülékről, valójában nem elszigeteli a viselőjét, hanem kommunikál a többiekkel. Azt "mondja": menj innen, dolgom van.

Darabja egyébként 29 ezer yenbe kerül, ami nagyjából 72 ezer forintot jelent. Ennyit simán megér a nyugalom.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.