5,6 milliárd forintnyi büntetést kapott Elon Musk, egészen furcsán reagált rá Twitteren

5,6 milliárd forintnyi büntetést kapott Elon Musk, egészen furcsán reagált rá Twitteren

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Tesla vezérét nemrég Twitteren kérdezték arról, mit gondol az amerikai tőzsdefelügyelet 20 millió dolláros büntetéséről, amit egy Twitter-posztja miatt kapott.

Szeptember végén döntött arról az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC), hogy Elon Muskot, valamint a Teslát is 20-20 millió dolláros (kb. 5,6 milliárd forint) büntetéssel sújtja. Ennek oka, hogy Musk még augusztusban olyan bejegyzést tett közzé a Twitteren, amely szerint kész kivonni a tőzsdéről az elektromos autókat gyártó céget, részvényenként 420 dolláros (kb. 120 ezer forint) árfolyamon, és az ehhez szükséges pénz már össze is gyűlt.

A bejelentés módja csak a kisebbik probléma volt a SEC számára, a nagyobbik, hogy teljesen megalapozatlan volt. Kiderült ugyanis, hogy sem Musknak, sem a Teslának nincs meg az a fedezete, amivel a tervet véghez tudta volna vinni. Arra viszont alkalmas volt az üzenet, hogy megnyomja a cég részvényeinek árfolyamát, az eset után ugyanis 10 százalékos emelkedést produkált a Tesla papírja.

Ez az 5,6 milliárd forintnyi büntetés kellően nagy összeg ahhoz, hogy Musk (és a Tesla) is szívja miatta fogát – gondolhatnánk. Úgy tűnik azonban, hogy a valóságban ez nem egészen így van. Musk ugyanis szombat este egy Twitter-bejegyzésre reagálva csupán annyit írt, a "lájkok" miatt megérte a 20 millió dolláros büntetés.

Persze erről azért érdemes lenne megkérdezni a Tesla többi részvényesét is, lehet, ők mást gondolnának Musk partizánakciójáról.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások