Videó: Megcsinálták a nyári tojásos trükk téli verzióját, -32 Celsius-fokos hidegben

Videó: Megcsinálták a nyári tojásos trükk téli verzióját, -32 Celsius-fokos hidegben

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A múlt héten -32 Celsius-fokig süllyedt a hőmérséklet az amerikai Minnesotában, egy helyi férfi pedig úgy döntött, egy kísérlettel demonstrálja, mennyire hideg van náluk.

A nyári kánikula idején a hőség demonstrálására gyakran végzik el az emberek a jól ismert tojásos kísérletet. Ilyenkor az autó szélvédőjénél, a motorháztetőn vagy épp az aszfalton törnek fel egyet, majd megnézik, a felforrósodott helyen milyen gyorsan sül meg. A kísérlet viszont nemcsak nyáron működik, hanem télen is – csak épp az eredmény lesz más.

Az amerikai Minnesotában a múlt hét folyamán -32 Celsius-fokot mutattak a hőmérők – már amelyik képes volt ilyen alacsony hőmérsékletet jelezni. A Minnesota Cold nevű YouTube-csatorna szerkesztője ekkor döntött úgy, hogy megkpróbálja érzékeltetni, mennyire hideg van náluk.

Ehhez ő is a szokásos tojásos trükköt vetette be, némi csavarral. Az egyik kísérletnél kenyerekből épített "tartóoszlopokat" egy feltört tojás számára, a másikban pedig egy serpenyőbe törte bele a tojást. A végeredmény mindkét esetben igen látványos lett.

A múlt hét folyamán dermesztő hideg érte el az Egyesült Államok északi és középnyugati területét. Az úgynevezett polar vortex nevű jelenség miatt az észak-dakotai Fargóban -47 Celsius-foknak érezték az emberek a -30 Celsius-fokos hideget.

A NASA műholdfelvételek alapján nemrég készített egy hőtérképes animációt, ami megmutatja, hogyan tört be az USA területére a -40 Celsius-fokos sarki hideg.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások