Ritkán látható repülő landolt Budapesten – fotók

Ritkán látható repülő landolt Budapesten – fotók

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hétfőn landolt a belga Brussels Airlines különleges festésű gépe a Liszt Ferenc repülőtéren, amin nem véletlenül látni a rajzfilmsorozatból jól ismert Hupikék törpikéket.

A Budapest Airport még vasárnap jelezte, egy igen különleges repülőgép felbukkanása várható a Liszt Ferenc repülőtéren. A belga légitársaság, a Brussels Airlines összesen öt olyan különleges festésű repülőgéppel rendelkezik, amik az ország közismert ikonjait jelenítik meg. Az utolsóként elkészült ilyen repülő a Budapestre érkező Aerosmurf, melynek nevéből már kitalálható, hogy az itthon is közkedvelt belga rajzfilmsorozat, a Hupikék törpikék ihlette.

A Budapest Airport most több fotót is közölt a Liszt Ferenc repülőtéren landolt gépről a Facebook-oldalán, és néhány részletet is elárult róla. A különleges Airbus A320-as 37,57 méter hosszú, 180 férőhely található a fedélzetén, az utazósebessége pedig 850 km/h-ra.

A repülőt a felfestés szerint Törpilla és Törpapa irányítja, a többiek utasok, és persze nem hiányozhat a fedélzetről Hókuszók és Sziamiaú sem. A sorok közti folyosón pedig apró lábnyomokat találni, amik ha nem is Aprajafalvára, de az ülőhelyekre egész biztosan vezetnek. További érdekes infókat és videókat ebben a cikkünkben találhat.

©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások