Az Apple Watch legirigyeltebb funkcióit kaphatja meg a Samsung okosórája

Az Apple Watch legirigyeltebb funkcióit kaphatja meg a Samsung okosórája

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Új, az egészséggel kapcsolatos funkciókkal is felruházhatja a Samsung hamarosan megjelenő Galaxy Watch Active 2 okosóráját. Olyanokkal, amelyek eddig csak az Apple okosóráját jellemezték.

Bár egyelőre még nem tudni, hogy pontosan mikor jelenik meg a Samsung Galaxy Watch Active 2 okosóra (vannak, akik azt tippelik, hogy együtt parádézhat majd be a Galaxy Note10-zel augusztus 7-én), a SamMobile elég sok információval jelentkezik az újdonságról. Korábban képeket mutatott róla, most pedig azt írja, hogy az óra 40 és 44 mm-es méretben készül majd, és éppúgy nem lesz forgatható gyűrűje, mint elődjének, a Galaxy Watch Active-nak.

©

Lesz viszont egy igen vonzó funkciója, állítják: EKG-t lehet majd készíteni vele, hasonlóan az Apple Watch Series 4 okosórához. Az új Samsung-okosórával is rögzíthető lesz majd a szívritmus, illetve megállapítható lesz a szabálytalan szívritmus, és a kapcsolódó alkalmazással akár az orvosnak is elküldhetők majd ezek az adatok. Mivel az óra időnként automatikus méréseket is végez a háttérben, figyelmeztethet az igen veszélyes pitvarfibrillációra – az Apple órája már nem egyszer mentett életet hasonló jellemzőjével (több hasonló esetről is beszámoltunk, például ebben és ebben a cikkünkben).

De nem csak a szívverést figyeli majd az óra, lesz benne elesésérzékelő is. Ez is hasonló lesz az Apple megoldásához. Ha az óra azt érzékeli, hogy a viselője elesett, akkor figyelmeztetést jelenít meg a kijelzőjén, és egyetlen gomb megnyomásával lehet segítséget hívni vagy elutasítani a figyelmeztetést. Ha egy bizonyos ideig nem reagál a felhasználó, az óra automatikusan segélyhívást indít.

Ha értesülni szeretne a Samsung újdonságairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások