Állítólag ilyen kamerarendszer kerül a Galaxy S11 hátuljára – valahonnan nagyon ismerős

Állítólag ilyen kamerarendszer kerül a Galaxy S11 hátuljára – valahonnan nagyon ismerős

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Huawei kitalálta, az Apple csavart rajta egyet, a Samsung pedig a Galaxy S11-nél egyszerűen másolhatja a divatos, szigetes kameraelrendezést.

Újonnan megjelent renderelt képek tanúsága szerint a Google után a Samsung is a legújabb divatnak megfelelő – szépségét tekintve vitatott – stílusban rendezi el az optikákat következő csúcstelefonján, a várhatóan jövő februárban érkező Galaxy S11-en. Erről a 91Mobiles nevű portál írt, amely a számítógéppel készült képeket is közölte:

©

Fontos megjegyezni, hogy ezek nem hivatalos termékfotók, csupán egy ügyes grafikus munkái, melyek a kiszivárgott információk alapján készültek el.

©

A most szeptemberben bemutatott iPhone-ok kamerái egy négyzetes “szigeten” helyezkednek el, cikkcakkban, így ugyanis könnyebb a fotózás. A Google októberben leleplezett Pixel 4 telefonjain (majdnem) ugyanez ez az elrendezés köszön vissza, és úgy tűnik, a Samsung is ezt alkalmazza majd.

Az S10-en még vízszintesen rendezte el a kamerákat a gyártó (ahogy tette azt rajta kívül számos más cég), de a trend ismét fordulni látszik: az egymás alá/mellé pakolt optika helyét egyre inkább felváltja a szigetes megoldás. Vagyis, hogy a kamerákat egy, a telefon többi részétől jól elhatárolt helyre pakolják a vállalatok, ami dizájn szempontjából sem utolsó.

Az ötlet egyébként nem az Apple-től származik: az almás vállalat is másolta, csak kicsit csavart rajta egyet. Elsőként a Huawei Mate 20 és Mate 20 Pró mobilján jelentek meg ebben formában az optikák, csak nem a szélen, hanem középen. Hogy a Samsung miért nem ezt választotta, annak feltehetően a mobil hátuljára kerülő kamerák száma az oka: nem volna praktikus, ha a felhasználó mutatóujja belelógna a képbe.

A Samsung egyébként nem csak “másolni” készül, rendesen újít is, ugyanis egyre biztosabb, hogy a Galaxy S11 a mobilos iparágban egyelőre igen ritka, 108 megapixeles fénylesővel lesz felszerelve. Erre már a One UI 2.0 forráskódjában is találtak bizonyítékot.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.