A felhasználók nem erre vágynak – mondja a Microsoft, és kihagyja az új Xbox-ból a VR-t

A felhasználók nem erre vágynak – mondja a Microsoft, és kihagyja az új Xbox-ból a VR-t

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Már a mostani Xbox-generáció sem jeleskedett VR-játékokban, és úgy tűnik, ezen a következő masina miatt sem változtatnak. “A felhasználók nem erre vágynak” – hangzott el a gyártó részéről.

Más dolgokat tart szem előtt a Microsoft, ezért a gyártó új Xbox konzolja sem a VR-ről szól majd – erről Phil Spencer Xbox-főnök és divízióvezető beszélt a Stevivor nevű lapnak adott interjújában. Spencer kijelentése hivatalos állásfoglalásnak is tekinthető.

Míg a Sony és a Facebook tulajdonában álló Oculus több VR-játékot is kiadott eszközére, az Xboxot is gyártó Microsoft kizárólag PC-k esetében biztosítja a szükséges háttértámogatást. A redmondi cég a technológia kezdetlegességével magyarázza döntését: szerintük a VR nem fejlődött még ki olyan szintre, hogy érdekes játékokat lehessen hozzá fejleszteni.

A Microsoft annyira kitart elmélete mellett, hogy a jövőre boltokba kerülő új Xbox miatt sem változtatnak rajta: Phil Spencer Xbox-főnök szerint ők innovatív újdonságokba fekteti az energiát, olyan dolgokba, melyeket a felhasználók kértek tőlük – a VR viszont nem szerepel ezek között.

©

Spencer a Twitteren is magyarázkodni kényszerült, az interjú egyik olvasóját ugyanis nagyon felhúzta a nyilatkozatával. Az olvasó nem értett egyet a szakemberrel, hiszen ha több gyártó egyértelmű potenciált lát a technológiában, akkor a Microsoftnak is ideje lenne észrevenni azt – írta.

Spencer erre megismételte az interjúban elhangzottakat, és közölte: sok remek VR-játékot ismer, és mivel zseniálisnak találta, megrendelte a Half-Life kimondottan VR-változatát. Ez a cég álláspontján ugyanakkor semmit nem változtat. Spencer azt is mondta, hogy ha VR valóban kifizetődő dolog lenne, úgy a felhasználók milliószám rendelnék a készleteket.

Jelenleg azonban nem ezt látni – mondta.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.