Olcsó AirPods-klónt készített a Realme

Olcsó AirPods-klónt készített a Realme

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A magas ár miatt többeknek csak álom, hogy az Apple fülesével hallgassák a zenét. A Realme szerencsére más üzletpolitikát követ.

Hónapok óta hallani, hogy a feltörekvő mobilgyártó, a Realme egy AirPods-szerű fülest készít, amelyet az Apple-lel ellentétben sokkal olcsóbban fog értékesíteni. A Buds Air érkezéséig mostanáig kellett várni, és a legjobb: a gyártó nem túlzott, amikor a lehetséges árazásról beszélt.

A teljes mértékben vezeték nélküli eszközt Indiában mutatta be a kínai gyártó, és értelemszerűen itt is kezdik először forgalmazni. Az árcédula 3999 indiai rúpiát takar, ami átszámolva nagyjából 50 eurót, azaz kb. 16 500 forintot jelent. (Már persze az országra jellemző sarcok nélkül.) Bár a Realme eszköze tényleg olcsó, a Xiaomi ugyanilyen fülese még kevesebbe kerül.

©

A Buds Air szinte semmiben nem különbözik az AirPodstól: a füles ugyanúgy beakasztós formájú, és ehhez is jár töltőkapszula. A kiegészítő 3 órányi folyamatos zenehallgatást bír, a tok pedig 17 órára elég energiát biztosít. Utóbbit vezeték nélkül is lehet tölteni, de a folyamat úgy nyilván lassabb, mintha kábelről kapná az áramot.

A Realme újdonsága headsetként is használható, a gyártó ráadásul mindkét fülesbe rakott mikrofont, így mindegy, hogy a bal vagy a jobb kiegészítőt használja valaki telefonáláshoz. A fülhallgatóba érzékelők is kerültek: ha kivesszük a fülből, a zene automatikusan szünetelni fog, visszahelyezve pedig folytatódik a dal. A kütyük oldalát megnyomva a digitális asszisztenst lehet előcsalogatni.

A Buds Air december 23-tól lesz kapható, fekete, sárga vagy fehér színekben. Az európai debütálás időpontját még nem közölték.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.