Magányos maradhat idén a Google telefonja

Magányos maradhat idén a Google telefonja

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Megszokhattuk már, hogy a Pixelek két változatban jelennek meg. A sima modell mellett van egy XL verzió is. Azonban úgy hírlik, hogy a Pixel 4a esetében másként döntött a Google.

Bár korábban a Pixel-telefonok egyértelműen a csúcskategória képviselői voltak, 2019-ben változtatott ezen a felálláson a Google, amikor kiadta a középkategóriás Pixel 3a-t. Abban viszont nem volt eltérés, hogy ennek a telefonnak is volt egy nagyobb testvére, a Pixel 3a XL.

Ha minden a tervek szerint halad, akkor idén is lesz középkategóriás (azaz megfizethető) Pixel, azonban ezúttal a Google magányosságra ítéli a Pixel 4a-t, állítólag nem lesz Pixel 4a XL. Ez tehát azt jelenti – írja a GSMArena –, hogy ebben az évben csak egy olcsóbb Google-telefon érkezhet.

Azt azért az Android Police is megjegyzi, hogy bár a hírt kiszivárogtató youtuber, Dave Lee igen megbízható forrás (van is vagy két és fél millió előfizetője), korábban nem nagyon jósolt jövőbeli eszközökről. Ezzel együtt ez a lépés logikusnak tűnhet, ugyanis a Pixel 3a sokkal sikeresebb lett, mint a Pixel 3a XL.

©

Úgy tudni, hogy a Pixel 4a-nak 5,81”-es (1080p-s) kijelzője lesz, viszont kisebb lesz (144,2 x 69,5 x 8,2 mm), mint a Pixel 3a, ugyanis sokat lefaragtak a keretéből. A telefont továbbra is műanyagházba tennék, nem lenne vezeték nélküli töltés, viszont lenne rajta 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozó, USB-C port és kis lyuk alatt bújna a szelfikamera. Az ujjlenyomat-olvasó a telefon hátoldalára kerülne. A színváltozatairól is érkeztek információk: lesz fekete (zöldes árnyalattal), fehér (korallokkal) és sarki kék „forró rózsaszín” bekapcsológombbal.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.