Meglépte az Apple, amit sokan vártak: az iPhone-os app mellé csomagban járhat a maces is

Meglépte az Apple, amit sokan vártak: az iPhone-os app mellé csomagban járhat a maces is

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha egy iPhone-ra vásárolt app Mac számítógépekre írt verzióját is használná valaki, ezután nem kell a két programverziót teljes áron kifizetnie. Az Apple ugyanis engedélyezte, hogy a fejlesztők csomagban is árulhassák szoftvereiket.

Az Apple engedélyt adott a fejlesztőknek arra, hogy alkalmazásuk Mac számítógépre készült változatát is csatolni tudják egy iOS-re, iPadOS-re vagy a Watch okosórához készült szoftverhez – írta az Engadget. Ez fontos újítás azok számára, akik a cég rendszereit használják munkára vagy tanuláshoz, és nem csak egy Apple-eszközzel rendelkeznek.

Az Apple mindeddig olyan rendszert működtetett a szoftverekkel való kereskedés terén, ami nem aratott osztatlan sikert a felhasználók körében. A problémát az jelentette, hogy sok alkalmazásnál a maces árat is ki kellett fizetni, ha az ember (a telefonos app) számítógépes kiadását is használni akarta. Függetlenül attól, hogy az iPhone-jára már megvásárolta a programot.

A cég azonban beadta a derekát, és úgy döntött: ha a fejlesztők szeretnék, mostantól csomagban is értékesíthetik alkalmazásaikat, hogy a vásárló két legyet üssön egy csapásra. Fontos azonban tudni, hogy nem automatikus lépésről van szó, hiszen az továbbra is a programozókon múlik majd, élnek-e ezzel a kedvezménnyel. Az Apple tehát csak ajtót nyitott a lehetőségnek, de hogy ki is használják-e, az már kérdés. Jelenleg egyébként egy olyan szoftver sincs a cég boltjában, amelyre az újfajta értékesítés vonatkozna.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.