Trükkös új appot gründol a Huawei, hogy mindenféle appot telepíteni lehessen telefonjaira

Trükkös új appot gründol a Huawei, hogy mindenféle appot telepíteni lehessen telefonjaira

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Huawei kitartóan keresi a megoldást, hogy újabb telefonjain is ott lehessenek a népszerű androidos alkalmazások. Az AppSearch kényelmes opció lehet, de teljesen biztonságosnak ez sem nevezhető.

Az amerikai korlátozások és a Play áruház hiánya nagyon megkeserítik néhány újabb Huawei telefon (és azok használóinak) életét, hiszen sok androidos appot csak kerülőúton lehet rájuk telepíteni. Ezt azonban maga a gyártó sem javasolja, ehelyett mindenkit arra buzdít, hogy használja inkább a folyamatosan bővülő tárházát, mert ott ellenőrzött körülmények közt lehet böngészni.

Ugyanakkor sajnos ez sem az igazi, a cég ezért rendületlenül keresi a megoldást, amellyel kiszolgálhatja felhasználóit. Az XDA Developers egy német kapcsolata szerint e feladatot veheti át hamarosan a még bemutatásra váró AppSearch. Voltaképp ez is egy alkalmazás, mellyel más appok lelőhelyei kereshetők fel, de fontos, hogy a jóval biztonságosabb(nak tűnő) felületeken. Többek közt az Amazon szoftveráruházában, ahol például szintén megtalálható a Spotify androidos kiadása.

©

Az XDA szerint az AppSearch révén a legfontosabb, de sok Huawei telefonról éppen, hogy hiányzó appok is betölthetők, köztük a Facebook, a Twitter és persze a Messenger is. Száz százalékos védelemről azonban sajnos így sem beszélhetünk, hiszen az AppSearch csak megmutatja, hol érhető el a keresett alkalmazás – ahhoz, hogy letöltsük, mindenképp kapcsolódni kell a harmadik fél által biztosított (és sokszor ismeretlen) forráshoz. Teljesen rizikómentesnek nem mondható tehát a művelet, és a Huawei is hangsúlyozza, hogy nem vállal felelősséget az esetleges problémákért.

A módszert mindenesetre a csütörtökön bemutatott P40-sorozat telefonjainál is lehet majd alkalmazni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.