Komoly bejelentésre készül pénteken Elon Musk, indulhat az agy és a számítógép összekapcsolása

Komoly bejelentésre készül pénteken Elon Musk, indulhat az agy és a számítógép összekapcsolása

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Neuralink nevű vállalkozás csupán néhány éve dolgozik azon, hogy összekapcsolhassa az emberi agyat a számítógépekkel, de már tavaly is látható eredményt tudtak felmutatni. Napokra vagyunk az újabb bejelentéstől.

Elon Musk júliusban közölte, hogy augusztus 28-án, azaz most pénteken kiderül, hogy áll a Neuralink. A vállalat célja létrehozni az agy-számítógép összeköttetést biztosító interfészt.

A 2016 óta zajló projekt már eddig sem zajlott eredménytelenül: tavaly bemutattak egy egeret, melynek agyába az általuk fejlesztett eszközt ültették – az képes információt kiolvasni az élőlény agyából.

©

Hogy a most pénteki bejelentés kapcsán mit fog mondani Musk, egyelőre nem tudni. A Business Insider India arról ír, a vizionárius bejelentheti majd, hogy elindultak az első klinikai kísérletek.

A Neuralink atyja nemrég egy Twitter-bejegyzésben azt ígérte, a rendszer képes lesz közvetlenül az agyba sugározni a zenét. De azt is álltja, képes lesz szabályozni a szervezet hormonszintjét, enyhítve ezzel többek között a szorongást.

A szerkezetet a későbbiek során a fül mögé lehetne beültetni, amelyből elektródákat vezetnének az agyba.

©

Az N1 nevű chipet a tervek szerint egy egyszerű iPhone-os alkalmazással is irányítani lehet majd.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások