Szegedi kutatók átlátható tájékoztatót készítettek a koronavírus-vakcinákról

Szegedi kutatók átlátható tájékoztatót készítettek a koronavírus-vakcinákról

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyetlen felületen látható, hogy a már elérhető koronavírus-oltások pontosan milyen technológia alapján készülnek, és hol engedélyezték őket. A magyar nyelvű grafika szegedi biológusok munkája.

A Szegedi Biológiai Kutatóközpont két kutatója, Horváth Péter és Kintses Bálint KOVIDők néven indított kezdeményezést, többek közt Facebook-oldallal, ahol heti rendszerességgel közölnek hiteles információkat a Covid-témában felmerülő kérdésekről.

A két kutató ezúttal a már elérhető koronavírus-vakcinákról osztott meg egy tájékoztatót, mely részletesen elmagyarázza, mit kell tudni a kifejlesztett oltóanyagról. A vonatkozó grafika magyar nyelvű, és az is kiolvasható róla, hogy az adott vakcina pontosan milyen technológia alapján működik, és melyek azok az országok, ahol már használják.

©

A magyar kormány nemrég videós kampányt indított, hogy az oltásokról tájékoztassa a magyarokat, de ez csak azután kezdődött, hogy egymillió embernek elegendő vakcinát vettünk az oroszoktól. Olyat azonban, mint a fenti, egyelőre nem tettek elérhetővé.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.