Jön az új Office, benne sok újítással

Jön az új Office, benne sok újítással

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Idén debütáló Office csomagjából kétféle változatot is kiad a Microsoft, bennük számos hasznos újítással.

A Microsoft hivatalosan is bejelentette a 2021-es esztendőre készített Office 2021 programcsomagját. A fejlesztés egyik legfontosabb jellemzője, hogy valójában kettő van belőle: az otthoni felhasználásra szánt Office 2021, illetve a vállalati ügyfeleknek kitalált Office 2021 LTSC (Long Term Servicing Channel).

A csomagok fontosabb velejárói, hogy külsőleg is megújulnak, és megkapják az alkalmazáson belüli sötét módot. Az LTSC jelű kiadás emellett az offline, vagyis az aktív internetkapcsolat nélküli működést is támogatni fogja. Ezzel elsősorban azok a vállalkozások nyerhetnek, ahol a kliensek különféle okokból nem csatlakoznak egy hálózathoz.

Az LTSC-s Office-ok egyik hátránya, hogy az ötéves támogatási idejük alatt csakis biztonsági frissítéseket ad ki hozzájuk a Microsoft, új funkciók nem várhatók. Az ötéves időkeret az egyszerű felhasználóknak szánt programverzió esetében is érvényes. (A korábbi kiadásoknál 7 évig tartott a támogatási időszak.)

Az új Office-verziók árát még nem osztotta meg a Microsoft, és a csomagokkal elérhetővé váló, valóban új funkciókat sem részletezte a cég. A tervek alapján az LTSC-s kiadás érkezik előbb, valamikor áprilisban, de hogy pontosan mikor, azt nem tudni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.