Beütött a hackertámadás, még a VPN-hez se férnek hozzá a Cyberpunk 2077 fejlesztői

Beütött a hackertámadás, még a VPN-hez se férnek hozzá a Cyberpunk 2077 fejlesztői

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Azt eddig is lehetett tudni, hogy a Cyberpunk 2077 játékot fejlesztő céget zsarolóvírussal támadták meg hackerek, de most úgy tűnik, nagyobb a baj.

Továbbra sincs túl nagy szerencséje a Cyberpunk 2077-et fejlesztő CD Project RED-nek. Amellett, hogy a decemberben bemutatott játék tele van hibákkal, a cég számítógépes hálózatát zsarolóvírussal támadták meg hackerek, a forráskódot pedig állítólag már el is adták a feketepiacon.

A cég a támadás miatt nemrég bejelentette, hogy a játékhoz készülő második nagy javítócsomagot a vártnál később adják ki, várhatóan március végén debütál. Ennél több részletet nem árult el a késés okáról a cég, a Bloomberg viszont arról ír, hogy a helyzet rosszabb.

Újabb hibát találtak a Cyberpunk 2077-ben, hackerek vehetik át a számítógép irányítását

Érdemes óvatosan bánni a modok alkalmazásával a Cyberpunk 2077-nél: a redditezők szerint akár vírust is telepíthetünk vele.

Egyfelől a kódereknek nemcsak amiatt kell aggódniuk, hogy a hackerek közzéteszik a személyes adataikat, a munkaállomásaikból is kizárta őket a támadás. Ha mindez nem lenne elég, még a VPN-hálózatot sem tudják használni, hogy otthonról hozzáférjenek a fejlesztéshez szükséges eszközökhöz, sőt: a számítógépeiket oda kellett adniuk a cég IT szakembereinek, hogy azokat átnézzék, van-e rajtuk valamilyen kártékony program.

Ezek tudatában nehéz lenne megjósolni, mikor ér véget a cég kálváriája, de mostanra valószínűleg már ők is megbánták, hogy belevágtak a Cyberpunk 2077 lefejlesztésébe.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.