Meg fogja jelölni a viccoldalak posztjait a Facebook

Meg fogja jelölni a viccoldalak posztjait a Facebook

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A jelek szerint sok facebookozó még mindig nem tud különbséget tenni a szatirikus és a valódi híroldalak között. A közösségi oldal nekik élesít most egy érdekes újítást.

Több amerikai facebookozó már a következő órákban találkozhat azzal az új jelöléssel, amit a szatirikus (humoros) oldalaknál és bejegyzéseiknél fognak használni a szolgáltatás adminisztrátorai – jelentette be a közösségi oldal.

A változtatás azért szükséges, mert a felhasználók bizonyos része nem, vagy csak nehezen képes különbséget tenni a viccoldalak és a valódi, tájékoztatás céljából létrehozott profilok bejegyzései között. A jelenséggel együtt feltehetően a hibás bejelentések száma is nőtt, habár a Facebook erre nem tért ki az új funkcióval kapcsolatos sajtóközleményében.

A változtatás nem korlátozza az oldalak működését, kizárólag egy dolgot eredményez: a felhasználók azzal (remélhetőleg) könnyebben beazonosítják majd, hogy a poszt, amit látnak, pusztán viccelődésből íródott vagy valódi hírről van szó. A jelölés a Facebook közlése szerint nem az oldalaknál fog megjelenni, hanem a posztnál, a három ponttal jelölt részre kattintva. A fejlesztést első körben a tengerentúlon vezetik be.

A Facebook legutóbb is bevezetett hasonló jelöléseket, akkor azért, hogy a direkt politikai szereplők (pártok, politikusok) által írt/megosztott bejegyzésekről már messziről látszódjon, hogy a poszt kormányzati fiókhoz tartozik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.