Ilyen még nem volt: megjött a világ első szónikus lézertévéje

Ilyen még nem volt: megjött a világ első szónikus lézertévéje

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Hisense tavaly novemberben bemutatott 100 hüvelykes lézertévéje után idén a világ első szónikus lézertévéjét dobta piacra, amely a vállalat közlése szerint áprilistól már Magyarországon is kapható.

A 88L5VG számú modell a cég szerint a globális piacon is az egyetlen olyan lézertévémodell, amely a 4K felbontású képet közvetlenül a kijelzőből érkező hanggal kombinálja. A készülék egy ultrarövid vetítési távolságú lézeres projektorból, valamint egy 88 hüvelykes cellás bionikus hangpanelből áll, amely a több mint 100 ezer apró cella segítségével képes a teljes képernyő méretében a hangkibocsátásra. A hangpanel az úgynevezett DML technológiájának köszönhetően térhatású hangélmény kíséri a precíziós 4K HDR tartalmat, a készülék ugyanis akár 50 Hz-es frekvenciájú mély hangot is ki tud bocsátani – magyarázza közleményében a Hisense.

A cég szerint a tévékészülék kíméletes a szemnek, hiszen a kép a fényforrásból a kijelzőre vetül és nem direktben a néző felé sugároz, így akár háromméteres távolságról is élvezhető, konzolja pedig mindössze 19 cm-re helyezendő el a faltól, így minimális helyet igényel.

©

A tévé VIDAA U4 operációs rendszerrel rendelkezik, és többek között olyan alkalmazásokat támogat, mint a YouTube, Netflix, Amazon Prime Video, Anyview Cast/Stream, RemoteNOW.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.