Ő a bostoni merénylet 8 éves áldozata

Ő a bostoni merénylet 8 éves áldozata

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Azonosították a 8 éves kisfiút, aki a maratont lefutó apját várta a célegyenes közelében, amikor robbantottak. Egyik lánytestvérét kórházba szállították, másik nővére nem sérült meg.

A Boston Globe kedd reggel megjelenő számának címlapja
©

Egy 8 éves dorchesteri kisfiú a hétfő délutáni bostoni robbantások három áldozatának egyike – közölte korábban a CNN és az NBC is. A Boston Globe néhány perce arról számolt be, hogy azonosították a gyereket. 

A 8 éves Martin Richard a maratont lefutó apját, William Richardot várta a célegyenes közelében. Vele együtt várakozó hatéves húgát és édesanyját, Denise-t is súlyos sérülésekkel vitték kórházba. Sajtóértesülések szerint a kislány elvesztette egyik lábát. A kisfiú másik lánytestvérének nem esett baja, anyját azonban súlyos fejsérüléssel vitték kórházba, és meg kellett műteni az agyát.

A SocialGrind nevű oldalon torokszorító beszámoló olvasható egy tűzoltótól arról, hogy mi történt: a kisfiú apját meglátva odafutott megölelni a célvonalban, majd a papa tovább sétált, a kisgyerek pedig visszalépett a járdára a családjához, és ekkor következett be a robbanás. 

Az elhunyt Martin Richard mellett kilenc kórházba vitt gyereksérültje van a merényletnek, egy kétéves kisfiú például fejsérüléssel fekszik az intenzíven.

Kövesse a híreket folyamatosan frissülő cikkünkkel.