Ellentmondó hírek a Líbiában bajba került magyar riporterről

Ellentmondó hírek a Líbiában bajba került magyar riporterről

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A helyi sajtó szerint egy tripoli szállodából hurcolták el fegyveresek, egy másik, ugyancsak helyi forrás szerint viszont sebesülést szenvedett egy dróntámadásban és kórházban van.

A Lana líbiai hírügynökségre hivatkozva az olasz Rai azt közölte hétfőn este, hogy elraboltak egy magyar újságírót Tripoliban, eszerint az értesülés szerint a férfit fegyveresek hurcolták el vasárnap este a líbiai főváros központjában levő szállodából, helyi kísérőjének sikerült megmenekülnie.

Az emberrablásról több részletet egyelőre nem tudni, a nemzeti egységkormány is csak annyit közölt, hogy hozzáértők követték el. A szálloda szerint az újságíró már kicsekkolt, és semmilyen személyes tárgyat nem találtak a szobájában. A Lana azt közölte, a magyar férfi egy videón is megjelenik, ahol elrablói azt követelik, mondja azt, "Allah akbar".

Időközben a Lybia Observer nevű angol nyelvű oldal Twitter-oldalán ennek ellentmondó értesülés jelent meg, eszerint az RTL-nek dolgozó újságíró egy Khalifa Haftar tábornok erői által intézett dróntámadásban sebesült meg Dél-Tripoliban előző éjjel. A bejegyzésben egy fotó is szerepel, amelyen a sérült riporter a kórházi ágyán ül, látszólag nincs súlyos állapotban, és hüvelykujját a kamera felé emeli (bár az ujja be van pólyázva vagy gipszelve).

Kerestük a hírben szereplő újságírót, akinek mobilja ki volt kapcsolva. Megerősítést kértünk a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól, amint a tárca reagál megkeresésünkre, frissítjük hírünket.

Vezetőképünk illusztráció.

Hozzászólások