Szűkíteni tudták a rendőrök a szigetszentmiklósi szennyezés esetleges elkövetőinek körét

Szűkíteni tudták a rendőrök a szigetszentmiklósi szennyezés esetleges elkövetőinek körét

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A rendőrség a kamerafelvételek elemzése és a lakók információi után szűkíteni tudta az esetleges tettesek körét.

Civilek eddig már több mint 10 millió forint nyomravezetői díjat gyűjtöttek össze, hogy megtalálják az ismeretlent, aki nagy mennyiségű fáradt olajat öntött a Dunába Szigetszentmiklósnál  mondta Nagy János, Szigetszentmiklós polgármestere az InfoRádiónak. A rendőrség további kétmillió forintot ajánlott fel, így már több mint 12 millió forint a jutalma annak, aki segít kézre keríteni az elkövetőt vagy elkövetőket.

A városvezető hozzátette, hogy a nyomozók több kamerafelvételt is megnéztek, valamint a lakók is új információkkal segítették a munkájukat, így már szűkíteni tudták az esetleges elkövetők körét.

December elején ismeretlenek olajat engedtek az esővízgyűjtő csatornába Szigetszentmiklóson. A Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság a szennyezés miatt feljelentést tett, a rendőrség nyomozást indított ismeretlen tettes ellen. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság december 16-án azt közölte, hogy több mint 1800 négyzetméternyi területet tett tönkre a szennyezés, a kármentesítés évekig tarthat. Egy nappal később pedig arról számoltak be, hogy már több mint 10 ezer liter olajszármazékot és olajos vizet szivattyúztak le a szennyezés helyszínén. December 19-én kezdődött meg az olajos vízi növényzet és szennyezett iszap elszállítása a helyszínről.

Hozzászólások