szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Áfaszabályt módosíttatna a Mercedes, hogy az autószerelők visszaigényelhessék a tevékenységük után járó forgalmi adót - mondta a Napi Gazdaság beszámolója szerint Ingo Fröhlich, a Mercedes-Benz Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, aki arról is beszélt, hogy a Kecskeméten gyártandó B-osztályú Mercedes még nincs beárazva a magyar piacra, de sokkal olcsóbb nem lesz, mint Németországban.

Változtatást szeretne elérni az áfaszabályozásban a Mercedes-Benk Hungária Kft., hogy a járműjavítók és a szervizek visszaigényelhessék a tevénységük utáni forgalmi adót - nyilatkozta szerdai sajtótájékoztatóján Ingo Fröhlich ügyvezető igazgató a Napi Gazdaság szerint. Fröhlich azt is elmondta, hogy megoldást kellene találni a Magyarországon külföldi rendszámmal futó autók problémájára is. Változtatnának továbbáá azon is, hogy a Magyarországon eladott Mercedesek tíz százalékát végül valamely külföldi piacon regisztrálják, az autó üzemben tartási bevételei tehát ott jelentkeznek.

Tavaly 1569 autót adott el a cég, közölte Ingo Fröhlich, ezen belül azonban a vállalati eladásokkal elégedetlen a cég. Fröhlich elmondta, hogy a Kecskeméten előállított Mercedes B-osztály még nincs beárazva a magyarországi piacra, de szerinte nem lesz óriási árelőnye a német piaccal szemben. A regisztrációs adó tervezett, a nagyautókat kedvezően érintő változásairól azt mondta, azok ugyan kedvező hatással lesznek a márkára, de az eladásokban ettől lényegi elmozdulást nem vár.

Az ügyvezető szerint hosszú távon a teljes magyar autópiacon évi 120-130 ezer gépkocsinak kellene gazdára találnia, erre rendezkedtek be infrastrukturálisan a kereskedők, de idén még csak 50 ezer új autó értékesítése várható.

Mercedes B-osztály
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!