szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kezdődik pénteken a fővárosi Március 15. tér átalakításának újabb fontos üteme, az Irányi utca átépítése. Az utcában a parkolósávokon felül az út is megújul, amelyen a jövőben egy forgalmi sávon haladhat majd a forgalom. Az Irányi utca szakaszos lezárása várhatóan 1 hónapig tart – közölte csütörtökön a Budapesti Közlekedési Központ.

Az Irányi utcát szakaszosan zárják le, hogy az Erzsébet híd a Belgrád rakpart felől folyamatosan elérhető legyen. Péntektől várhatóan egy hónapra az Irányi utca első, Belgrád rakpart és Váci utca közötti szakaszát zárják le.  Innentől a Március 15. tér déli, Duna utca vonalába eső útpályája kétirányú lesz, a Váci utca Duna utca és Irányi utca közötti szakaszát pedig ideiglenesen újra megnyitják a járművek előtt, és az Irányi utca felé egyirányú lesz.

Az Irányi utca Váci utcától keletre eső szakasza a Jane Haining rakpart és az Apáczai Csere János utca felől a Belgrád rakpart – Március 15. tér (Duna utca) – Váci utca útvonalon lesz elérhető, míg az Erzsébet hídról a Váci utcán keresztül.

©

 Az Irányi utca lezárt szakasza miatt a Molnár utcából nem lehet majd az Irányi utcába behajtani, a Molnár utca Irányi utca és Sörház utca közötti szakasza a Sörház utca felől zsákutca lesz. Így a Fővám tér felől az Erzsébet híd nem érhető el, a területet csak a Belgrád rakparton és a Fővám téren keresztül lehet elhagyni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Boris Johnson: Nem az oltások, hanem lezárás miatt csökkent a súlyos megbetegedések és a halálesetek száma

Boris Johnson: Nem az oltások, hanem lezárás miatt csökkent a súlyos megbetegedések és a halálesetek száma

Orbán: Akár már a jövő hét közepén kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai

Orbán: Akár már a jövő hét közepén kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai

Kémfotón az izgalmasnak ígérkező új BMW M4 CSL

Kémfotón az izgalmasnak ígérkező új BMW M4 CSL