szerző:
hvg.hu

Összehangolják a HÉV-ek éjszakai közlekedését a metrókéval.

Ahogy korábban megírtuk, december 1-jétől péntek és szombat esténként a megszokottnál tovább jár majd a 2-es és a 4-es metró. A döntést a Budapesti Közlekedési Központ azzal indokolta, hogy a tapasztalatok szerint az éjszakai szolgáltatás kihasználtsága különösen e két napon nagy.

A MÁV-HÉV Zrt. a változás nyomán pénteken bejelentette, hogy ugyancsak december 1-jétől összehangolják a metrók új menetrendjét az utolsó HÉV-szerelvények indulási idejével. Ez azt jelenti, hogy péntekenként és szombatonként az eddiginél egy-egy vonattal több indul majd az 5-ös és a 8-as vonalakon, azaz a szentendrein és a gödöllőin.

A közlemény szerint a jövő héttől Szentendre állomásról 23:52-kor indul majd az utolsó HÉV, amelyhez az utolsó 2-es metró csatlakozik majd a Batthyány téren, míg onnan 0:51-kor robog ki az utolsó szerelvény, amelyet még el lehet csípni a metróval.

Gödöllőt 23:59-kor hagyja majd el az utolsó vonat, amelyről a 908-as éjszakai buszra lehet felszállni a belváros felé. Az Örs vezér teréről pedig 0:58-kor lehet utoljára Gödöllő felé indulni pénteken és szombaton.

A múlt héten Vitézy Dávid, a BKK volt vezérigazgatója, a Közlekedési Múzeum megbízott főigazgatója írt arról, hogy itt lenne az ideje bevezetni az éjszakai metróüzemet, mivel a budapesti az egyik legkorábban záró metró egész Európában.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Gazdaság

4-es metró: mocsok és por mindenütt

Elhanyagoltak a három és fél éve átadott 4-es metróvonal megállói. A projekt 452 milliárd forintba került, ám ez nem volt elég arra, hogy megtervezzék a takarítási feladatokat is.