Az ízléses gyári felspécizés mintapéldája: gyönyörű fekete-arany Lotus érkezett

Az ízléses gyári felspécizés mintapéldája: gyönyörű fekete-arany Lotus érkezett

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az idén 51 éves gyártó ezzel az igen limitált példányszámban készülő sportkocsival tiszteleg az autósport egyik legszebb korszaka előtt.

Olvasóink közül vélhetően sokan emlékeznek még arra, hogy 1972 és 1986 között a John Player & Sons volt a Team Lotus főszponzora, melynek megfelelően a versenycsapat összes Forma–1-es autója igen szemrevaló fekete-arany színekben pompázott. Az akkori időkben öt egyéni és konstruktőri bajnokságot nyert a Lotus, melynek emlékére a cég autók személyre szabásával foglalkozó Exclusive részlege egy a külcsín tekintetében a régi időkbe visszarepítő Evorát mutatott be.

©

A keresztségben Lotus Evora Sport 410 GP Edition nevet kapott újdonság fekete alapszínnel rendelkezik, melyet szolidan feldob a több helyen felfedezhető vékony arany díszcsík, és persze az aranyszínű felnik. A C-oszlopon látható 13-as szám a csapat által megnyert egyéni és gyártói bajnoki címek számára utal. A mindössze 5 példányban készülő Evora Sport 410 GP Edition ára 110 ezer dollár (32 millió forint), vagyis a spéci autóért csak minimálisan kell többet fizetni, mint a 104 ezer dolláros alapmodellért.

©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.