A leggyorsabb szériaautó: 480 km/h-hoz elég az 1500 lóerő

A leggyorsabb szériaautó: 480 km/h-hoz elég az 1500 lóerő

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az új amerikai hipersportkocsival nem titkoltan elsősorban a Bugatti Chiront szeretnék alaposan megverni.

A világ leggyorsabb és legerősebb szelét F5 tornádó néven emlegetik: ez a pusztító szél 420-510 km/h-s maximális sebességre képes. A Hennessey legújabb hipersportkocsiját hasonló névvel illették, ami sok mindent elárul az egyelőre még készülőben lévő járgány képességeivel kapcsolatban.

©

Míg a korábbi Hennessey Venom GT egy Lotusra épült, addig a Hennessey Venom F5 egy teljesen új fejlesztésű szuperkönnyű sportkocsi. A motorháztető alatt rejtőző 1500 lóerős motor az ígéretek szerint egészen elképesztő menetteljesítményeket kölcsönöz a Venom F5-nek, mely ettől függetlenül egy minden további nélkül rendszámozható, közúti használatra alkalmas autó lesz.

A 0–100-as sprintet alig 2 másodperc alatt abszolváló újdonságról nemrégiben még azt ígérték a gyártó képviselői, hogy a végsebessége 465 km/h lesz, most viszont már nem kevesebb mint 480 km/h-s maximális tempóról beszélnek. Az ugyancsak 1500 lóerős Bugatti Chiron tehát hamarosan egy igen komoly riválist fog kapni Texasból.

A már évek óta ígérgetett, igen limitált mennyiségben gyártandó Venom F5-öt idén előreláthatólag már tényleg be fogják mutatni – a várható ár egyelőre ismeretlen.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.