Kémfotókon a szerényen 600 lóerős új BMW X5 M

Kémfotókon a szerényen 600 lóerős új BMW X5 M

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az új divatterepjáró megkapja a nemrégiben kijött M5-ös szedán brutális erőforrását.

Aki mostanság besétál egy BMW-kereskedésbe, az 34,1 millió forintos indulóáron vásárolhatja meg magának az X5 divatterepjáró legerősebb változatát. Ez konkrétan az X5 M, melynek 4,4 literes turbós benzinmotorja nem kevesebb mint 575 lóerőt, illetve 750 Nm-t szabadít rá a kerekekre, ily módon egy 0-100-as sprint a nagy tömeg és a méretes homlokfelület ellenére is megoldható alig 4,2 másodperc alatt.

Nyílt titok, hogy hamarosan érkezik a vadonatúj X5 M, melynek változatlanul 4,4 literes V8-as erőforrása egy kicsit még erősebb lesz: a nyomaték ugyan marad 750 Nm, de a teljesítmény kereken 600 lóerőre növekszik. A közelmúltban kijött BMW M5-ösből érkezett motorral az új X5 M várhatóan 4 másodperc alatti 0-100-as gyorsulásra lesz képes.

Lényeges változás, hogy az immár az új 5-ös és 7-es sorozat féle CLAR platformra épülő X5-ös állítólag 300 kilogrammal könnyebb lesz az elődjénél. A modell prototípusait Svédországban már javában tesztelik, a hivatalos bejelentés időpontja egyelőre még ismeretlen.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.