Itt az új Audi A6, amivel már régóta adós a márka

Itt az új Audi A6, amivel már régóta adós a márka

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az ingostadti márka menedzserautója pár nappal valós premierje előtt érkezett meg az interneten.

A nagyméretű A8-as – amelyet már vezettünk is – és a sportosabb A7 stílusát és a csúcstechnológiáját kapja az Audi A6 szedán nyolcadik generációja, amely a Genfi Autószalon egyik legfontosabb látnivalója lesz.

A  legfontosabb stíluselemek persze ismerőek, a széles egyrétegű rács, a nagy légbeömlők és a szögletes fényszórók, ezek határozzák meg az üzleti autót. Az új A6 esetében egyébként három különböző fényszóróegység lesz rendelhető: többek között a HD Matrix LED-es fényszórók is.

©

Az új A6 kissé nagyobb, mint az elődje: 4939 mm hosszú, 1886 mm széles és 1457 milliméter magas, a tengelytávja pedig 9,24 cm-rel növekedett. A megnövelt dimenzióknak köszönhetően a teljesen új modell nagyobb hátsó ülésteret, valamint több fej- és vállteret kínál.

A kabin nagyrészt az A7-ből került át, vagyis erősen futurisztikus kialakítással rendelkezik: három display, amelyből egy 12,3 hüvelykes a digitális műszercsoportot jelent, egy 10,1 hüvelykes infotainment rendszeré, és  plusz egy 8,6 hüvelykes kijelzővel a klímát szabályozhatjuk. Az autó teljesen új ülésekkel is rendelkezik, amelyek fűtést, szellőzést és masszázst kínálnak.

©

Európában az A6 két különböző motorral debütál. A turbófeltöltésű 3,0 literes TFSI V6-os, 340 LE (250 kW) és 500 Nm nyomatékot kínál. Ezt a teljesítményt egy hétfokozatú S tronic sebességváltó és összkerékhajtás viszi a kerekek felé, amellyel a szedán 5,1 másodpercen belül gyorsul 0-100 km/h-ra.

A dízelmotorok esetében a 3,0 literes TDI V6 az alap, amely 286 lóerős (210 kW) és 620 Nm nyomatékú. Függetlenül motorváltozatoktól, ott lapul a kocsiban a "mild hibrid rendszer" is, amely egy szíjas generátorból és egy lítium-ion akkumulátorból áll. Audi szerint a rendszer segít csökkenteni az üzemanyag-fogyasztást nagyjából 0,7 l-rel 100 kilométerenként.

Ami az önvezetést illeti nem meglepő, hogy az A6 nagyjából az A8-as szintjén áll. Parkolási és garázs pilótafunkcióval, amely lehetővé teszi a sofőr nélküli automatikus parkolást.

A 2019-es Audi A6 fogalmazása júniusban indul Németországban, és az A6 50 TDI quattro ára 58 050 euróról indul majd az első információk szerint.

©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©