Vörös ördög ez a 622 lóerős Mercedes-AMG GT

Vörös ördög ez a 622 lóerős Mercedes-AMG GT

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Mercedes-AMG GT már eddig is számos tunert megihletett, akik az alapmodelltől a csúcs GT R-ig bármit nagy lelkesedéssel vesznek kezelésbe.

A legutóbbi Mercedes-AMG GT S-ből faragott amerikai szépség az Arizona-beli Scottsdale-ben működő Creative Bespoke munkája, amely 100 lóerővel és 136 Nm nyomatékkal toldotta meg a 4.0 literes V8 teljesítményét.

A saját programozású ECU-nak – motorvezérlésnek – és az új kipufogórendszernek köszönhetően már 622 lóerős és 807 Nm nyomatékú a motorja, ami erősebb, mint a gyári GT R, amely 585 lovas és 700 Nm nyomatékkal bír. (Persze a Creative Bespoke-énál is csináltak már erősebbet, a Renntech tuningcég kezelése után például 825 lóerőt és 850 Nm nyomatéknyi erőt kap a tulaj.)

©

A dizájnelemek közt érdemes megemlíteni, hogy a motortér fedelét nem is kell kinyitni, hogy lássuk az erőművet, mert beraktak egy üvegborítást, amelyen keresztül látszik a V8-as. A Creative Bespoke persze más, egyedi karosszériaelemeket is bevetett a Darwin Pro GTR elnevezésű csomagjával, amely új lökhárítót, új rácsot és oldalszoknyákat, valamint egy nagy szárnyat jelent hátul. Minden egyedi alkatrész „természetesen” szénszálból készül.

©
©
©
©
©

A kerékszett is igen impresszív, hátul elképesztően széles 12X20 colos a felni, amelyeket matt barna színűre fényeztek. A csomagot még megtoldották egy H&R ültetőrugó készlettel is, amelynek révén a kerekek lényegében teljesen kitöltik a kerékjárati íveket.

Legvégül a Mercedes-AMG GT S kapott egy Ceramic Pro nevű, a fényezést jobban kiemelő réteget, hogy az eredeti Designo Hyacinth vörös metálszín még jobban domináljon.

©
©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.