Érdekes módszerrel nézték meg, hol van a legtöbb szupersportkocsi a világon

Érdekes módszerrel nézték meg, hol van a legtöbb szupersportkocsi a világon

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az úgynevezett "carspotterek" által, a közösségi oldalakra feltöltött fotók alapján készült egy érdekes kimutatás.

Az Activity Superstore nevű cég, egy olyan statisztikát készített, amelyben 12 szuperautó-márkát gyűjtögeti fotók alapján. Ennek alapján hoztak létre alapvetően érdekes statisztikákat, többek közt, hogy összesen 148,1 millió szupersportautó-fotó került fel csak az elmúlt három évben az Instagramra és ebből 6,1 millió fotó készült Londonban.

A Harrods áruház környéke, a Park Tower Hotel és a Sloane Street Knightsbridge-ben, három olyan hely, ahol a legtöbb ilyen autót fotózzák a világon. Ezzel, az angol főváros tűnik messze a legnépszerűbb helynek a szuper-sportautóval közlekedők számára.

A képek alapján második Moszkva 5,9 millió fotóval, a harmadik Los Angeles, 4 millióval. Dubai csak az ötödik 3,6 millióval, de lehet ott kevésbé érzékenyek az ilyesmikre és kevesebb autóról csinálnak képeket. Bár, az is igaz, hogy pont az arab olajifjak körében a legnépszerűbb célállomás London, hogy egy kicsit páváskodjanak autóikkal. Olyannyira, hogy több mozgalom is indult ellenük, hogy ne durrogtassanak egész éjjel a londoni belvárosban.

A márkák rangsorát a Ferrari vezeti 53 millió feltöltéssel, majd a Lambo 48,1 millióval és a Porsche következik 43,1 millióval. Érdekesség, hogy például Mexikóban fotózták a legtöbb Koenigsegget és a másodikként Paganit a világon, amelyekből összesen van tizedannyi, mint Ferrariból.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.